Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 19. september 2011

Vått og grått

- er ordene jeg ofte har skrevet i værdagboka i sommer. Så vått som det er i morges er det ikke ofte at det likevel har vært. Det er synlig vann på grusveiene inne på tunet. Det betyr vel at det er så vått i bakken at vannet ikke får rent vekk. I løpet av juni, juli og august har det også kommet nesten 47 cm med regn. Det er faktisk over 29 cm mer enn normalt. September har også vært våt, men noen få tørre dager.

Det er da det er greit at de store blomsterrabattene kan nytes fra vinduet. Og  faktisk har georginene også begynt å blomstre.

Dahlia "Ariko 9707"

Dahlia "Snowflake"


4 kommentarer :

 1. Fine georginer du har. Været i sommer har vært begredelig med al for mye regn for hagen. Håper nå på en bedre neste sommer. Ha en fin mandag.

  SvarSlett
 2. Vi hadde sol og fint på fredag som var. Ellers har hele september vært regn, regn og atter regn.
  Nydelige georginer! Så lenge det ikke blir frost, kan de blomstre lenge enda.

  SvarSlett
 3. Nydelige Dalia, mine er avblomstret nu, skal ta inn knollene og gjøre dem rene for jord, og legge dem i kjelleren i en eske med sand og flis, ha en fin uke, hilsen Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 4. Hei og takk for hyggelige hilsener! Ja, i natt forsvant det meste av vannet, men fortsatt en del igjen og det surkler godt i plenen... Veldig kjedelig, må finne på noe lurt neste år for dette orker jeg ikke flere ganger!
  Så snilt av deg å la jordskokktilbudet stå ved lag til våren, da vil jeg gjerne ha litt til å prøve ut:-) tusen takk! Men jeg må muligens flytte kjøkkenhagen, for jeg er redd jorda holder på å bli vannsyk. Purreløken vokste ingen ting og solsikkene som sto der ble heller puslete. Ha en fin kveld!

  SvarSlett