På oppfordring har jeg laget Eplesyltetøy og det er jammen mange år siden sist. Jeg ble faktisk så fornøyd at jeg skal lage en omgang til nå i kveld.
Ta ut kjernehuset og skrell eplene.
Ta vekk alle flekker og skader. Del eplet i to.

Skjær eplet i biter. Det er lurt at de er ganske like store. Da er de ferdigkokt samtidig. Jeg hadde 2,5 kg ferdig rensa epler.

Ha eplebitene i en stor kjele sammen med 2,5 dl vann og ca 1/2 kg sukker. Det blir ekstra god smak hvis du legger i en 1/2 vaniljestang. Kok opp og la det småkoke til alt er mørt 20-30 min. Det er lurt å smake på syltetøyet selv om det alltid vil smake søtere mens det er varmt. Mine epler er fortsatt ganske sure så jeg hadde i litt mer sukker.
Jeg har plass i fryseren til alt syktetøy og saft jeg lager. Det sparer meg for mye arbeid med vask av glass og flasker. Så en porsjon skal jeg sette i kjøleskapet til søndagsfrokost og nesten 3 liter fryses bort.
Mmm, det ser skikkelig godt ut!
SvarSlettÅh, det så deilig ut - nesten så jeg fikk lyst til å lage meg litt! Takk for oppskriften!
SvarSlettDette har jeg ikke laget før, så takk for framgangsmåte, sunt og godt!
SvarSlettI år er jeg redd jeg må kjøpe epler for epletre...og plommetre.. er nesten uten frukt..
Nyt søndagen, klem;)
Det så kjempegodt ut, ja, og tenk så deilig å ha på lur fremover!
SvarSlettGod søndag og klem fra
Cathrine :-)
Smaskiga bilder. Jag är mera van med mos, med bitar ser det också gott ut. Men plats i frysern är det inte längre, har du flera eller?
SvarSlettMmm, eplesyltetøy er godt! Jeg lager også mengder av eplemos hver høst, men i år ser det skralt ut med epler på trærne så jeg får nok bare en brøkdel av det jeg pleier...
SvarSlettNå fikk jeg forresten lyst på tilslørte bondepiker med vaniljesaus:-)
Så flott oppskrift. Dette smaker sikkert himmelsk.
SvarSlettGod søndag!
Mmm eplesylte er godt,har litt igjenn fra 2 år siden.I fjor ble eplene ødelagt pga.rognebærgallemyggen og i år var det vind og regn som ødela blomstene.
SvarSlettHa en fin søndag.