Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 2. juli 2011

Deilig dessert

Jeg er litt opptatt av at vi ikke nødvendigvis må bruke utenlandske ord når vi har fullgode norske. Når det gjelder Pannacotta så er det litt trist at Fløterand/Melkepudding/Fløtepudding har gått i glemmeboka.

Uansett - brudeparet ønsket seg Pannacotta og det fikk de.

Å kombinere med vanilje- og sitronsmaken med bingebærsaus, rips og sjokoladefromasj gir en fantastisk smaksopplevelse. Rent estetisk burde skjeene som sjokoladefromasjen ble tatt opp med vært dyppet i varmt vann.
Ripsen plukket jeg i fjor sommer. Den ble fryst på stekebrett og forsiktig løftet over en en stor plastbolle etterpå. Bollen ble satt i bunnen av fryseren for å være sikker på at ripsen ikke skulle bli skadet.

4 kommentarer :

 1. Hei Åshild!
  Takk for kommentar hos meg! Kjøkkengardinene mine har jeg skrevet om her http://cathskreativehjorne.blogspot.com/2009/09/se-mine-gardiner.html og de danner ofte bakgrunn for bildene mine! Jeg er veldig fornøyd med dem, og her har du juleutgaven: http://cathskreativehjorne.blogspot.com/2010/11/jul-pa-kjkkenet.html

  Så pussig at du hadde et innlegg om Pannacotta, for det skal jeg lage i dag! Ikke til 70, men til 4 personer, og de gleder seg! :-) Herlig med bryllup, og det ser bare så hyggelig ut med hagebryllup!

  Ønsker deg en fin helg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 2. Du er rene superkokken! Du har jo stått for det flotte selskapet, det viser bildene under også.
  Apropos godt team; som det skal være dette:O)
  Nyt helga, klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Ser bara helt fabelaktigt gott ut :)

  SvarSlett
 4. Mmmm, lekker dessert! Husker vi lagde vaniljerand på ungdomsskolen og det var bare SÅ godt! Mye spennende å hente fra bestemor generasjonens kokebok:-)
  Ser ut som dere har hatt et kjempefint bryllup, flott pyntet telt og deilig mat.

  SvarSlett