Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 3. juni 2011

Solbrent

Du verden. Fra kald luft og vind til et fantastisk hagevær.

Sol og vindstille var første tittel, men solbrent dekker bedre nå. Sydenturen i februar var ikke nok grunnlag for norsk juni-sol.


I går var det full innsats med å få fjernet sporene av den gamle kjøkkenhagen. Litt vind, men den var behagelig.
Slik var det da vi startet og
nå er det snart klart for å så plen.
Vanligvis ville jeg markert opp til blomsterbedene, men her klarer jeg ikke å bestemme hvor/hvordan før alt er blitt en hel grønn flate.
Vi har noen andre planer også på denne siden av huset. Både med huset og helt i kanten ut mot åkeren.

Problemet med å ha så mange ting i gang er at nesten ikke får tid til å nyte alt som blomstrer
.
Praktstorkenebb (Geranium grandiflorum)

                                                                              Dvergiris (Iris pumila)

3 kommentarer :

 1. WOW! Litt av en jobb dere har gjort. Nydelige blomster.
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. Dvergirisen din var vakker! Jeg drømmer om flere Iris når jeg har nye bed klare... Jeg måtte ta opp de jeg hadde, men delte dem og ga til flere av naboene - så regner med å kunne få noen avleggere tilbake ;)

  Det er faktisk ikke så vanskelig å slå opp en fluktstol, hvis man bare løfter i hodeenden. Da "detter" den på plass ;) Å bære dem kan faktisk være mye vanskeligere, hvertfall hvis man skal unngå å klemme fingrene!

  Linnette :)

  SvarSlett
 3. Vi hadde store mengder iris (av den vanlige mørkeblå typen) i den forrige hagen vår, iris er en fantastisk vakker blomst, som dessverre blomstrer så alt for kort.

  Imponerende hageinnsats forresten!!

  Hilsen Ann Kristin

  SvarSlett