Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 24. april 2011

Å flytte kjøkkenhagen

Vi overtok mange ripsbusker og noen gamle epletrær. Men vi ville ha bringebær, jordbær og rabarbra. Dette la vi til området ved siden av ripsen.

Det ble ikke bra og har ikke fungert. Nå er plantekasser og bringebær flyttet bak låven.

I plantekassa nærmest har jeg satt Jordskokk. Den må like seg godt i jorda her og gir god avling. Den kan faktisk stå i jorda over vinteren og tas fersk opp om våren. Jordskokkpurè er deilig ved siden av kjøttretter. I den neste kassa ser det ut til at rabarbraplantene har tålt flyttingen.
Til høyre for Bringebærene blir det noen rader med poteter. På resten av jordet skal det i år dyrkes Raps.

For øvrig har vi Norges styggeste låvebru.

3 kommentarer :

 1. Jordskokk? Eg måtte google det. Det har eg aldri smakt eller høyrt om at er dyrka her på vestlandet...
  Fortsatt god påske!

  SvarSlett
 2. Jordskokk vet ikke jeg heller hva er. Nå må jeg dessverre inrømme at jeg er lite kjent med raps også... Har jo hørt om raps, men vet ikke hva det er. Jeg har nok bodd for mange år i Spania og får ikke helt med meg hva som "er nytt" i Norge. Kan ikke huske det var noe snakk om raps for 20 år siden da jeg fortsatt befant meg der... eller var det det?

  SvarSlett
 3. Til Jorunn: Oljevekster kalte vi det. Jordene var helt gule. Vent til slutten av juni så skal jeg vise bilder.
  Til ShyB:Jordskokk var helt ukjent for meg helt til 2009 da jeg fikk noen knoller. Ser ut som en litt stor fersk Ingefær. I dag har vi hatt Brokkoli og Jordskokkpurè. Men jeg klarer ikke å beskrive smaken. Bare godt.

  SvarSlett