Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








søndag 7. desember 2025

Hvetebakst

Gjærbakst kan også være julegave, så i dag sto to stekeovner på i over fem timer. Resultatet var 248 tebirkes og 248 store rundstykker. Eller kan man kalle det rundstykker når de ikke er runde?

Jeg dropper stylede bilder, og viser rigg for effektiv produksjon. 



 

Mens den første deigene sto til heving ryddet jeg i to frysere for å få plass til baksten. Da syltelagingen var over lå det 40 sylter og 60 l mølje i den som brukes til brød og kaker. Nå er det såpass lite igjen at det ble plass i "matfryseren", også til mange kilo ribbe og julepølse.

Jeg har funnet den beste måten å rengjøre benken på. Den må bløtlegges først. Hell nok lunkent vann på benken slik at den blir helt dekket, og vent i ca 15 min. Bruk deigskarpe, og da løsner alle deigrestene lett. 

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar