Jeg var vant til at sylte ble laget rett etter slaktingen av gris, som gjerne var midt i desember. I mange år hentet jeg sylte opp fra saltlake til frokost 1.juledag. Det er selvsagt mulig når man lager en eller to sylter, men det ble umulig når mange personer er involvert som alle skulle få eller hente sine sylter. Det er dessuten mye opprydding etterpå, og det var tungt å ta dette i den siste juleinnspurten. Jeg fant ut at det var mulig å fryse sylte, og da kan man like gjerne bli ferdig med dette før bakingen startet.
Så i dag har jeg hentet kjøtt til ca 45 sylter sammen med salt, krydder og hyssing.Vi har dessuten vært i årets andre 9 års dag. Han ønsket seg kake med drage, uten marsipan. Jeg vet at han liker vanlig sjokoladekake, og han liker de andre kakeslagene jeg pleier å skjære i små kakebiter. Så jeg bygget litt med kakebiter og kjøpte en liten dragefigur.
Seks store kjeler har nå kokt opp med kjøttet som skal brukes i morgen.


Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar