I dag sto det sandkaker på planen. Etter fem timers arbeid minus matpause kunne vi fordele 244 sandkaker på ni bokser. Mine to medbakere tok med litt, barna mine skal ha og jeg bruker julekaker som gave. Vi laget et slags samlebånd, og hadde stålkontroll på stekeovnen. Derfor ble det ingen for mye stekt, og kun en ble knust. Det skyldes en god teknikk når kakene skal ut av formene.
I tillegg til at bakingen er effektiv når det står flere rundt benken er det veldig hyggelig.
Små fuglene er ikke så begeistret for all aktiviteten på kjøkkenet, så mens vi spiste var det full aktivitet også i deres matfat.
Hei! Lagde sandkaker for første gang i år, det gikk sånn noenlunde greit. Har du noen gode tips for å få kakene tynne nok, mine ble nok litt i tykkeste laget... Men smaken var vi i huset fornøyde med! Har arvet noen gamle former og har i mange år tenkt at jeg skulle prøve, tenker jeg ikke kan gi meg med det ene forsøket og tar i mot alle tips du har! ☺️
SvarSlettI år må min deig ha vært for fast, kakene ble harde og ikke sprø. Det er veldig viktig å trykke meget tynt ut i formene for de eser litt. Det er en anstrengende og tidkrevende kake å bake, og det går hardt utover tomlene. Neste år skal jeg kontrollere melmengden nøye og jeg skal ta nærbilde av kaker før steking og publisere. Så flott at du tok sjansen og at familien var fornøyd. Det blir lettere etterhvert.
SlettTusen takk for tips!
Slett