Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 26. april 2021

Vårtegn 2021: Surt og kaldt 2

De siste ukene har vært så sure og kalde her at det nesten ikke har skjedd noe i hagen, verken av utvikling eller arbeid. Først var det veldig vått, og med leirjord så var det ikke mulig å spa noe sted. Man bør heller ikke gå for mye på plenen heller. Så er det hele tiden en sur trekk, og noen dager vind til tross for fristende sol. 

Jeg har likevel hatt noen fine økter ute og dette blir en slag oppsummering av de siste ukene i årets vårhage. 

Det er en milepæl når plenen kan klippes for første gang, og det gjorde jeg i dag. 
Jeg trodde at det ville bli en dårlig blomstring på Forsythia i år fordi jeg klipte så dårlig ned i fjor sommer, men til alt hell - her er det flott. 

Og plenen ble mye bedre etter klipping. Den var egentlig for lang da høsten kom med regn. 

Under den lange granhekken har jeg klipt ned høyt gress og rakt. 

Det største prosjektet hitttil har vært å spa opp to bed med Storkenebb og sette nye stiklinger. Jeg klipper de ned og lar de stå i småpotter til det har dannet seg nye røtter. Da trives de bedre tilbake i bedet. 

Og sånn var det 16.april. 


2 kommentarer :

  1. Våren holder seg sur og kald. Men når solen titter fram så blir vi så glade! Og lysere kvelder gjør godt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Fordelen med jevnt kaldt er at fruktblomstringen venter til det er slutt på frostnettene.

      Slett