Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 30. november 2020

Krumkaker

Det er greit med krumkaker. Mens røra sto  og svellet litt, er det akkurat nok tid til å finne fram utstyret; en kokeplate, krumkakejern, krumkakekrummer, kakerister, stor skjærefjøl og en skarp kniv.

Jeg skal fordele til mange så det var en stor porsjon. Som vanlig går timene likevel fort med en god lydbok på øret. 

Fordi jeg er høyrehendt er det best å ha bollen med røre til høyre for krumkakejernet. Steketoppen er ikke induksjon, men jeg bruker ei løs kokeplate for ikke å lage riper i den. Som vanlig er benken på 120x120 cm helt perfekt størrelse for å plassere alle kakeristene. 

Etter middag har jeg laget sandkakedeigen til i morgen. 1 kommentar :

  1. I år gidder jeg ikke lage krumkaker. Det blir en særdelen rolig juletid for mannen og meg ettersom min far kommer til å feire julen med sin venninnes familie, og jeg skal jobbe i romjulshelga. Men mors tomatsild skal jeg lage til min far og meg - det er et must. :)

    SvarSlett