Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 22. oktober 2020

Mange farger

 For et par år siden fikk jeg et stor       pose med bomullsgarn i   grytekluttykkelse. jeg har heklet   ganske mange par allerede og har   som mål å bruke opp det meste. Noen   av fargene er litt spesielle så jeg må   kjøpe noen nøster som passer til. Jeg   liker nok best toniton enn   kontrastfarger. 

 To ferdige grytekluter veier ca 90 g.   Det er 36 omganger med staver på   hver. Jeg har faktisk veid noen av   fargene for å beregne hvor mange   omganger det ville bli. Noen ganger   hekler jeg faktisk begge samtidig for   at de skal bli så like som mulig. 

På paret under feilberegnet jeg den gule fargen og gikk tom da jeg nådde midten, uten at det ødelegger nytteverdien. 


  
Her er oppskrift på grytekluter
her er mer om grytekluter
 

1 kommentar :

  1. Dette er veldig smart, og kjøpe opp et større parti. Jeg holder på med det samme + håndklær, og det er fine gaver og nyttig også:)

    SvarSlett