Nå blomstrer novemberkatusen min. |
Julaften: Ribbe, pølse, surkål, poteter og brun saus.
Riskrem med rød saus.
1.juledags
julebord: sylte, ribbe, julepølse, skinkestek, røkt svinekam, karbonader,
varmrøkt laks, ansjos og egg, ost, syltetøy, rundstykker Dessert: fruktsalat
2.juledag:
Ovnsbakt torsk, ertepurè, sandefjordsmør, poteter
3.juledag: kalv eller lam
4.juledag: Gulrotsuppe, carpaccio, kalkun, sjokolademousse
5.juledag:
Julebord
6.juledag: Kylling
Nyttårsaften: Pinnekjøtt, kålrotstappe, vossakorv, mandelpoteter
1.nyttårsdag: Andebryst
Det er mye enklere å handle inn når man vet hva man skal spise. Og når vi de første dagene øker fra to til seks i huset, og deretter til tolv så er lurt å planlegge. Jeg har fått med meg presseoppslagene om mangel på fersk ribbe nå. Hvorfor har ikke folk kjøpt ribbe da den begynte å komme i butikken i november og lagt den i egen fryser?
Hyggelige førjulsaktiviteter! :) Og dere skal ikke sulte i jula, skjønner jeg! Vi har alltid pinnekjøtt julaften. Mannen i huset lager sintronfromasje til dessert ( laget fra bunnen). Den syrlige smaken er perfekt avslutning etter pinnekjøttet. 1.juledag har vi helstekt ørret. Nyttårsaften er det kalkun. Ingen slankejul her i huset heller :) GOD JUL!
SvarSlett