Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 20. desember 2020

20.desember: Nisser fra Hadeland

På hylla på kontoret setter jeg hver jul en liten gjeng med glassnisser fra Hadeland glassverk.

Disse nissene er gjennom årene blitt laget i flere farger. I tillegg til blå eller røde luer har jeg sett hvite luer og i sølv og gull. Det ble visstnok også laget noen med farget kropp.

Etter det jeg har forstått ble nissene de første årene håndlaget på Hadeland, derfor har de eldste nissene ulik utforming og størrelse. De siste årene er de blitt støpt i form, og størrelse og utforming er standardisert.  Hvert familiemedlem har likevel sin form og høyde. Det ser ut som om den helt til venstre ble kalt St.Nikolaus.

Snømannen som står bak fikk jeg på sluttet av 1990-tallet, men jeg har ikke sett de senere. Jeg har spart på esken og der står: SNØMANN Hvit med sort flosshatt. design Maud Gjerulfsen Bugge.
 

Alle disse innleggene i Adventskalender 2020 ble skrevet i januar. 

3 kommentarer :

 1. Snømannen er nok sjelden ja. Den har jeg aldri sett før. Jeg har flere av nissene, og noen glasstrær som jeg tror også kommer fra Hadeland. Et er klart og et er grønt. Kjenner du til de?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadeland har disse glasstrærne: https://www.hadeland.com/catalogsearch/result/?q=gran
   jeg synes de er fine, og har vurdert de, men jeg har det som trengs av julepynt.

   Slett
  2. Ja jeg kjenner til de, men de jeg har er mye eldre enn de der.

   Slett