Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 23. mars 2019

Vårtegn: nytt håp

Jeg er fortsatt ikke helt trygg på at vinteren er over. I 1998 kom det 40 cm snø natt til 1.april og den ble liggende lenge. Det var kaldt til langt ut i mai. I 2002 snødde det langt ut i mai. Den snøen forsvant heldigvis dagen etter.

Nå er det bare flekker på tunet. Det er så langt fra mulig med småsko enda, men der er iallefall håp.

Vårsola avslører at det må ryddes i hageredskapavdelingen  under låvebrua, men det er utrolig deilig å se benken i sørveggen.

Det er alltid spennende å sjekke magnoliatreet for knopper, men det er ikke mulig å komme dit ut enda uten å vasse til knes i snø.

Det har vært en stille uke. Jeg er frustrert over at målet om "robuste enheter, og effektiv drift" faktisk innebærer et arbeidsmiljø i ruiner. Jeg er heldig som snart kan kan sette strek etter 37 år som arbeidstaker, med 23 år på siste arbeidssted. Jeg skal ikke ha noen attest, og sier det jeg mener. Verre er det for unge, hyggelige og dyktige kolleger som søker nye jobber. Faktisk var vi mer robust og effektiv før effektiviseringen startet. Sykefraværet var lavere også. Jeg trener på å se sol og vår, det er sunnest for sjel og sinn.

 


Det var ikke så mye som skulle til for å bli kvitt snøen på trappa bak huset. Sola hjalp også godt til de to dagene jeg brukte spaden. 

Det var en tabbe å bruke maling her. Jeg skulle så gjerne ha startet på nytt med lys beis. 
2 kommentarer :

 1. Jeg føler meg heller ikke trygg på at vi har sett det siste av vinteren. I fjor var april iskald, og den siste snøflekken på norsiden av huset forsvant 13. mai...
  Vi får likevel håpe på en tidlig vår.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var -6,7 her i morges så april starter kald. Det er heldigvis mindre snø enn i fjor, da ble det helt bart her ca 23.april.

   Slett