Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 1. januar 2019

Velkommen 2019

Det er bare en ting å si: Godt nytt år.


Jeg synes fortsatt at det er gøy å ta et bilde av fyrverkeri. Samtidig så er det jo sløseri og en stor risiko for skader. Det ville både blitt billigere og risikofritt om ansvaret for oppskyting ble gitt til kommunene eller noen store bedrifter.

Bildet er tatt med Canon EOS 1000D som står på stativ. Eksponeringstiden var 25 sekunder. For å kunne bestemme eksponeringstiden selv må innstillingsrattet være på M og blenderåpningen stilles på BULB.  ISO var på 100 og jeg hadde stilt inn på automatisk hvitbalanse. De to siste var anbefalt i bruksanvisningen til kamera.

2 kommentarer :

 1. Godt nytt år Åshild.
  Jeg har noen ekstra feriedager og så i dag er jeg helt alene hjemme og har kost meg med bloggen din. Artig å se at du fremdeles er i gang.
  Gleder meg til å bli mer aktiv, og å følge deg videre i 2019.
  Line

  SvarSlett
 2. Godt nytt år! Jeg ser fram til å følge deg også i 2019.

  SvarSlett