Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 30. desember 2018

6.dag

Mens vi spiste middag i kveld ble det snakk om hvor mange år vi har møttes i romjula. Det er 4.juledag som normalt er dagen, men vi har invitert vennene 3. dag, 5.dag og i 2016 måtte vi bikke over nyttår for å finne et egnet tidspunkt.

Dette er personer som kun har oss som felles punkt. Noen har møttes en gang i året siden midt på 1990-tallet, andre er kommet til etterhvert. Vi håper jo at gjestene synes det er hyggelig å komme til oss, men det ser også ut til at de trives i hverandres selskap.
  

Jeg kommer til å skrive mer om maten på Mat i bestemorshage, men menyen var: asparges med smørsaus og spekeskinke. Helstekt indrefilet av okse, rosekål, smørstekt løk og sopp, fløtesaus og bakte perlepoteter. Til dessert var det hjemmelaget karamellpudding. Til kaffen satte jeg fram julesmåkaker. De forsvant også. Så myten om at folk ikke spiser småkaker stemmer ikke.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar