Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 30. november 2018

Lilla hus

En viktig del av juleforberedelsene er advent. Da fylles huset med lilla lys og lilla pynt. Lilla er kirkeårets farge disse ukene og betyr bot og faste. Jeg bruker lilla kun som en del av en familietradisjon og ikke av religiøse grunner. Vi faster heller ikke før jul, men venter iallefall med julematen til det blir jul.

Det er et mål at huset skal være rent nok til å ta imot alle kjøkkengjestene i ukene fram til jul. Foreløpig er det litt igjen til det målet er nådd, men i løpet av helgen er alt klart.

Den store gutten vi hentet i barnehagen i går har virkelig jobbet både for mat og for godteri. LEGO-byen har gjenoppstått og klar til bruk. De andre lekene er sortert og organisert. Til og med handleliste klarte han å skrive med sin egen prioritet øverst.
 

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar