Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 8. august 2018

Litt mindre midlertidig

Fortsatt er jeg litt usikker på dette rommets skjebne. På den ene siden har vi absolutt behov for soverommet. På den andre siden kunne gjerne spisestua (på den andre siden av veggen) vært utvidet.

En mulighet er å lage en stor dobbeldør midt på veggen for å ha mulighet til å åpne opp når vi har behov for for et lengre spisebord.

Vi er veldig usikre på hva som skjuler seg bak platene i tak og vegger. I 2006 hadde vi ikke tid eller penger til å finne ut. Fortsatt er det andre ting høyere på prioriteringslista.
I 2005 tok jeg meg ikke tid til å male tak og vegger helt ut og opp. Det ble ikke engang listet eller lagt inn strøm utover en stikkontakt. (Det skulle jo bare være en kort stund.) Når jeg har tatt bilder av rommet så har jeg unngått å få med de umalte kantene.

Nå er begge de gamle vinduene byttet ut og de har fått lister. Når jeg nå likevel malte de nye foringene på vinduene tok jeg også et strøk på tak og vegger - helt ut og opp denne gangen.

Ved å henge opp familiebilder og ferieminner på veggene ble rommet mer ferdig.

Senga med den underkjente madrassen er byttet ut med en litt bredere seng, som nå er testet og godkjent. Barneseng settes inn ved behov. De litt tilfeldig opphengte maleriene har fått et nytt liv på loftet.

Sommerens innsats har gjort et forsømt rom litt hyggeligere.


2 kommentarer :

 1. Hei. Forstår at det er vanskelig å velge mellom gjesterom eller større spisestue. Har du barn og barnebarn ofte på besøk ville jeg valgt gjesterom uten tvil. Jeg er veldig glad for at jeg har rommene stående klare til enhver tid.
  Lykke tid med valget.
  Ha en fin dag!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det som er problemet. Tenker nok at rommet i så fall stort sett fortsatt skal være ekstra soverom, men ved behov kan dørene åpnes og det settes inn spisebord.

   Slett