Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 18. juni 2018

Rotbløyte

En rotbløyte er en nedbørmengde i form av regnvann på ca. 30 mm. som faller i løpet av 1 – 2 dager.
Nedbørmengden innebærer at det pr. 100m² faller 3 000 liter med nedbør (3 tonn).
Et kortvarig og kraftig regnvær som gir 30 mm. nedbør vil imidlertid ikke gi en rotbløyte, da store deler av nedbøren vil renne bort som overvann, og ikke nå ned til de dypeste røttene. (Wikipedia)

I løpet av to døgn kom det 2,8 mm regn her hos oss. En liten test viser at det, om ikke vått, så iallfall fuktig 20 cm ned i bakken. Det er tre ganger så mye som i går. 

Noen har kalt det "drittvær", men her i mitt område var det lenge etterlengtet både av matprodusenter og de med store hager.


Litt dritt var det at lynnedslag tok vår internettrouter. Heldigvis gikk det bra med Pcen denne gangen og med alt annet elektrisk utstyr.

Det ser ut til at været i morgen sikrer en lang dag i hagen.  Klipping av plenen står på lista. Å plante resten av de nyinnkjøpte plantene likeså. 

Det var dugnad i hagen i går. Det er veldig greit med gjentjenester. Jeg bruker ca 30 timer på forberedelser, gjennomføring og opprydding etter et selskap. "Oppgjøret" kommer godt med i hagen her. 


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar