Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 31. mai 2017

Vårtegn: skattemelding

Den siste dagen i mai er siste frist for de som skal levere selvangivelse, eller skattemelding som det heter fra i år. Det har skjedd mye siden jeg fylte ut papirskjemaet for første gang midt på 1970 tallet.
Det har også siden jeg fylte ut den elektroniske løsningen i Altinn. Nå "snakker" de ulike skjemaene stort sett sammen sånn at viktige tall automatisk blir plassert inn i hovedskjemaet. En smart funksjon er feilmeldingene som gjør at jeg kan rette opp før jeg leverer en helt feilfri melding.

I begynnelsen av mars virker første sommerdagen langt unna, men nå er den faktisk i morgen. I mars og april skjer det noe i hagen, men veldig sakte. Det er først når jeg setter sammen bildene jeg har tatt gjennom våren det blir lettere å se den gradvise utviklingen. 


Syrinen er nå på sitt fineste, Prydepletreet er forbi sitt fineste.

  
Rodedendron Scarlet Wonder har blomstret lenge, og avløses nå av Morgenrot og den oppstammede bak (som jeg ikke finner navnet på). Klokkebusk Korea har blomstret noen dager.

  
Det er store knopper på Pion og de første første Lupinene blomstrer.

  
I sørveggen av huset står den flotte Hagtornen. Denne har jeg skrevet om flere ganger fordi den både har kvister med Rosehagtorn og Amerikahagtorn. Den siste har hvite blomster som akkurat har sagt takk for seg.
  
På den siste vårdagen er det de hvite Syrinene som har fokus. Synlig på denne bildet er også nytt vindu i 1.etasje. Endelig fikk vi satt inn et i riktig størrelse etter en feilbestilling i fjor høst. (Flaks at det passet helt perfekt i 2.etasje.)2 kommentarer :

  1. Så grønt og fint dere har det nå. Hagen her tør såvidt å stikke hodet fram, det er så kaldt enda. I fjor på denne tida var det grønt og fint her også.

    SvarSlett