Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 1. oktober 2016

Kort uke

Den siste uka i september i 2006 ble kort. Vi tok en velfortjent pause fra alt arbeidet og dro en hel helg til Vestlandet i bursdag.

Vårt bidrag den uka dreide seg kun om å flytte spisebordet fra stua i 2.etasje og til det som skulle bli mitt arbeidsrom i 1.etasje. Helt fra vi startet hadde vi hatt en fast plass der de som var på gården samles måltidene. Hjemmebakt brød og godt pålegg har mye å si for arbeidsmoralen. Det var nok mer dårlig med middag, men de gangene de var nødvendig så klarte jeg å lage utrolig mye og til utrolig mange på en liten hybelkomfyr.

I 1.etasje var garderoben ferdig panelt, men det manglet fortsatt å fjerne de gamle vannrørene. Her hadde nemlig oppvaskbenken stått før. 


I 2.etasje var det blitt nytt gulv i gjesterommet. Elektriske ledninger kommer opp av gulvet midt på ytterveggen. Vi passet på det der det var mulig å legge det nye elektriske anlegget skjult. Det forutsatte, som jeg har nevnt tidligere, at vi hadde planlagt hvor møblene skulle settes. 

På gjestebadet i 2.etasje var det blitt lagt inn tømmer i en åpning. Fram til 1950 hadde det stått en pipe på den andre siden av veggen. For å få vedovn i rommet på denne siden av veggen hadde det blitt skåret ut et hull. Hullet ble murt igjen med murstein, men med plass til røykrøret. Vi avtalte med snekkeren at det ikke skulle være noen sømløs overgang mellom tømmerveggen og de bitene som ble satt inn. Dette er en del av husets historie, og vi mente at skjøtingen av tømmer skulle være godt synlig i veggen.
     


Ute var det ingen som direkte jobbet, men det var jubel da vi så at det begynte å spire etter bare 12 dager.
Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar