Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 28. august 2016

I gang på loftet

Det er veldig hyggelig å kunne skrive om nåtidens aktiviteter også. For nå om dagen er vi igang med noe veldig spennende - nemlig loftet.

Endelig har vi fått lagt gulvet. Det er faktisk saget av tømmer fra egen skog. Under gulvet er det nå 40 cm med isolasjon. Den gamle, ca 2 tonn med leire og sagflis ble båret ut i 2010.

Vinduet som skal inn midt på veggen har stått ferdig malt i kjelleren i 3 år.

Det er et tilsvarende rom på den andre siden av midtgangen. Der var vi forutseende nok til å legge vann og avløpsrør med tanke på et ekstra bad. Men akkurat det står ikke øverst på prioriteringslista.
Tømmeret bærer preg av 216 år med støv, men en liten test med klut og vann avslørte en flott farge.
I første omgang skal veggene støvsuges og vaskes, og rommet kan fungere som gjesterom om sommeren. For å kunne bruke rommene hele året må veggene isoleres og kles med panel.  

  

4 kommentarer :

 1. Spennende å jobbe med gamle bygninger, vi har en gammel hallingstue på fjellet. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Fordi det ikke finnes isolasjon verken i tak eller vegger så må vi dessverre dekke de fine veggene med panel.

   Slett
 2. Så artig, det blir spennende å følge et nytt prosjekt. Det ser jo ut som det er fin takhøyde i rommet, selv om det er loftet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var 4,5 m høyde i spissen, men etter at vi isolerte gulvet er det ca 4 m igjen. Det skal fortsatt bli en raus takhøyde, selv om vi kommer til å lekte ned på midten.
   Jeg gleder meg også til å skrive mer om dette.

   Slett