Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 16. juli 2016

Maling både ute og inne

For 10 år siden var det blitt lagt ny panel på den delen av bryggerhuset hvor det hadde vært dør til vedskjulet. Skjøten mellom ny og gammel panel ble lagt akkurat der vannbordet skulle gå. Vi passet på å male den nye panelen mens stillaset sto oppe.

  

Inne i bryggerhuset var noen vinduer ferdig listet og malt, mens døra og vinduet på soverommet akkurat var satt inn.


En viktig milepæl var det når både skap og fliser var på plass på kjøkkenet.
 

Det eneste stedet med vannbasert maling i hele bryggerhuset var på veggplatene der kjøleskap og fryseskap skulle stå.  Mens i stua var vi endelig vi ferdig med all maling.

  

Den riktige parketten var kommet og lagt og badet hadde fått fliser. 

  
   
På låven hadde malingen fortsatt på nordveggen og på kortsiden mot øst. Gutta var etterhvert blitt drevne til å ta ned og sette opp stillaset.

  
Den uka som fulgte ble om mulig enda travlere. Og vi fikk helt nødvendig assistanse til det store vinduet på låven. 

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar