Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 6. mai 2016

Helt "ny" marsipankake

Jeg har bakt sukkerbrød, fylt med krem og trukket med marsipan gjennom snart 40 år. Jeg har pyntet med marsipanroser av litt ymse utseende.

Derfor har jeg vært på kakeblomstkurs hos Tonerose. Så heretter skal kakene få en tøffere dekor enn før. Først ute er en konfirmasjonskake til gutt. Jeg har vært såpass involvert i forberedelsene at jeg visse at det skulle brukes lilla gerbera på bordet sammen med sorte lys og servietter.

Jeg satset derfor på å få kjøpt en silikonform så jeg raskt kunne trykke ut haugevis med lilla Gerbera, men det fant jeg ikke. En lilla hvitveis kan veil også brukes.

Dette var så gøy så jeg kommer meg til å skaffe meg mange forskjellige silikonformer til blomsterhoder. Det som er gøy nå er at ordentlig marsipan selges ferdig farget, også i hvitt. Og må man farge selv så kommer jeg aldri mer til å bruke konditorfarge. Det blir for mye vann.

Marsipanen som skal formes i silikonformer må kjevles svært tynn. Stikk ut blomster med en utstikker i metall og legge blomsten i forma og klem sammen.

 Jeg måtte virkelig bruke kreativitet som å få plassert alle blomstene til tørking. Det må jeg også skaffe meg, så jeg slipper å tømme skapet for drammeglass. Plastinnlegget fra konfektesker passer veldig godt til det formålet.

Blomstene bør lages 4-5 dager før bruk for å ha tørket helt i fasong.

Den neste marsipankaka må ha masse roser. Det lærte jeg også, på nytt, så jeg får håpe at jeg ikke har glemt det inne det blir aktuelt.


4 kommentarer :

 1. Så flott kake :)

  Ha ei fin helg :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Så flott den ble. Morsomt
  å lære noe nytt, som i tillegg blir så flott
  Gleder emg til å se den neste kaka di :)

  SvarSlett
 3. Så kult! Sånt tror jeg at jeg også må anskaffe meg. Veldig flott kake! :-)

  SvarSlett
 4. Det ble ei kjempeflott kake. Lurer på om man kan bruke slike brett som tannkremtubene står på i butikken. De har jeg flere av. Kanskje jeg må kjøpe et sett eller to til jentungen så hun kan pynte nye kaker.

  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett