Jeg er veldig svak for utfordringer, så jeg bestemte meg for å ta på meg oppgaven sammen med ei til. Jeg synes faktisk at det var litt vanskelig å finne oppskrifter, fordi mange oppskrifter på indisk mat ligger som Youtube-filmer. Det har jeg ikke tålmodighet til, så Trines matblogg ble redningen.
Vi skal lage mat til ganske mange så mengdeberegningen er viktig, dessuten har jeg behov for å skrive oppskriftene på min egen måte for å være sikker på at jeg får med meg alt. Jeg har derfor hatt to testmiddager, og er veldig glad for at jeg fikk denne utfordringen. For dette smaker virkelig godt. Det tar litt tid å lage, men det er ikke noe problem å varme opp igjen dagen etter - så lag gjerne litt stor porsjon.
"Ertestuingen" chana masala skal være ganske sterk, men jeg synes det ble vanskelig å smake den ordentlig til. jeg laget derfor en ny krydderblanding. Da kan jeg veldig enkelt regulere hvor heftig den skal bli.
Jeg vil derfor anbefale Tikki masala, Chana masala, Raita og Nanbrød oppskriftene jeg har lagt ut på Mat i bestemorshage de skal være enkle å følge for alle.
Og selv om det mangler Raita (yoghurtsalat) på bildet til venstre så hadde vi selvsagt det. Det passer utrolig godt til.
Så artig å hive seg rundt til en sånn utfordring. Jeg har bare laga indisk en gang, men kanskje det blir (minst) en gang til nå med disse oppskriftene til inspirasjon.
SvarSlett