Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 6. februar 2016

Prospekt

For 10 år siden tok vi en lang juleferie, men vi var godt i gang midt i januar igjen. Derfor er det på tide å blåse liv i mine tilbakeblikk.

Det er ikke så enkelt for alle å se for seg at det kan bli fine rom i noe som så såpass slitent ut som bryggerhuset,  og dessuten at det skulle kunne bli ordentlig bad i vedskjulet. Vi hadde gjort det før og visste at det var mulig.

Jeg brukte derfor mye tid til å lage et hefte der den nye leiligheten i bryggerhuset ble presentert.


Vi holdt oss stort sett til den planen vi hadde lagt.  Men det ble et ekstra toalett i første etasje, og et tilsvarende mindre bad. Vi byttet ikke ut de enkle utvendige vinduslistene til mer stilhistoriske riktige, så langt strakk ikke vårt budsjett. Istedenfor ulike farger på veggene ble det perlegrå gjennomgående. Det var jeg veldig glad for da vi remalte i fjor vår - det er så mye enklere.

Samtidig i bryggerhuset pågikk arbeidet for fullt med isolering av loftet.
  

Strømmen kom inn på loftet i luftspenn. Alt det gamle ble fjernet for vi la ny strømkabel i bakken.


Bildene under viser den store forskjellen i den andre enden av rommet. Her var det opprinnelig helt åpent ut til resten av loftet. En liten del av loftet skal bli til bad, resten stenges bare av. Du verden så glad jeg ble da jeg kom opp og så hvor fint rommet ble da veggen var kommet opp.

  

Dessuten skjedde det ting i skogen. Vår aller første tømmerdrift!  


1 kommentar :

  1. Det er helt klart lettere å få andre med på notene når man kan vise til så konkrete planer. Jeg skjønner jo forsåvidt - med utgangspunkt i mitt eget vedskjul - at tanken om et skikkelig bad et sånt sted virker litt fjern.

    SvarSlett