Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 21. desember 2015

Med motorsag

For ti år siden i dag skulle sønnens kamerater trå til. Det var snakk om motorsag, slegge, brekkjern og en god del bæring. Det skulle vise seg at redskapene hadde vært avgjørende for å ta på seg oppdraget.

Det dreide seg om arbeid i de to nordlige rommene i 2.etasje. De hadde ikke vært i bruk på mange år og fremsto mest som lagerrom. Det ene opprinnelige rommer var på 1940 -tallet blitt delt opp og var utleid som leilighet og kontor for en virksomhet på nabogården.


Som skissen viser skulle alt rives helt inntil tømmeret slik at vi kunne dele inn det ene rommet på nytt til 2 bad og et gjesterom.

I rommet som skulle bli vårt soverom var det delvis blitt isolert og kledt med plater. Vi skulle ha synlig tømmer, så det måtte av. Den gamle vindusåpningen ble også synlig. (Bestefar tettet den igjen rundt 1950 og laget to nye vinduer for at vindusplasseringen skulle bli symmetrisk utvendig.)
 


 Denne døra og dørkarmen skulle vi bruke inn til det nye gjestebadet i 2.etasje. Karmen måtte derfor løsnes med forsiktighet.

Så var det bare å gyve løs her også.

 


Utenfor huset var dagens innsats svært synlig og flere hengere ble fylt og tømt.
Så tok vi oss en lang juleferie, og gjorde ikke noe på gården før midt i januar.

1 kommentar :

  1. Usj, disse bildene viser jo helt tydelig hvor mye støv det faktisk blir i lufta når man holder på med sånne ting. Skjønner godt at det var litt av en jobb, juleferien var nok vel fortjent! (",)

    SvarSlett