Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 5. desember 2015

De første syltene

Dette har vært den første syltedagen. Datter, svigerdatter og ei svært erfaren venninne sto rundt benken. Min oppgave i den innledende runden er å hente fram alt kjøttet. De andre løsner kjøttet fra ben, og sorterer det. 

Når syltene skal legges deltar jeg også fullt ut. Så meldte de to yngste pass - surring ble for stor oppgave. Vi rakk å vaske opp mens syltene trakk i den varme kraften, og tilslutt ble de lagt i press.

I kjelleren er sju syltepresser i bruk. Sånn skal de ligge til i morgen. Da venter saltlaken. 

Fordi farmor nå har ansvaret for gulljenta så blir det ikke gjort så veldig mye mer i kveld enn å gjøre klar til en ny runde i morgen. 


Jeg mener selv at jeg har funnet en veldig grei måte å lage ordentlig sylte på. Oppskrift finner du her.

Viser IMG_5925.jpg

2 kommentarer :

 1. En skikkelig syltefabrikk, med andre ord! Det var bra at syltepressene dine ikke gikk fløyten da dere fikk oversvømmelse i kjelleren, jeg husker du nevnte dem spesielt etterpå.

  Er for øvrig temmelig misunnelig på det ryddige lageret ditt. (",)

  SvarSlett
  Svar
  1. Syltepressene ble desinfisert etter råd fra Mattilsynet, dessuten bruker jeg aluminiumsfolie mot treverket både over og under.

   Ja, jeg er veldig glad i dette rommet. Det er luksus å ha hyller til alt.

   Slett