Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 8. oktober 2015

Høstbord og eplemost

I går ble det dekket to høstlige bord i spisestua. Først da mine kollegaer kom til lunsj.

I de to glassene er eplemost fra Eiker. Begge  er presset av epletypen Discovery og på samme presseri, men eplene er dyrket på to forskjellige gårder på Fiskum, Fiskum gård og Stavlum gård, Smaken er faktisk like forskjellig som fargen.


Og senere ble det dekket til middag av mine kollegaer som en del av et teambuildings-opplegg.

I kjelleren kunne de forsyne seg av vaser, flasker og lysestaker. Litt annet fant de der også.

Imens hadde en annen gruppe startet matlagingen på kjøkkenet, før de etter en time byttet plass.

Da ble selve bordsetet planlagt: Hvem som skulle servere maten, skjenke drikke og holde tale, mens matlagingen ble avsluttet på kjøkkenet.

Til maten ble det servert to nye eplemoster. Den ene av Gul gravenstein fra Østerud gård og den andre av Rød Astrakan fra vår gård. Disse to er også presset samme sted som de første.
Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar