Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 5. september 2015

Endelig maling

Jeg må innrømme at det for 10 år siden var litt stas å kjøpe de første spannene med maling.

Det første maleprosjektet var det aller mest kjedelige -   yttervinduer. De ble løftet av hengslene, skrapt, slipt, grunnet, pusset og malt to strøk.Man kan si at malingen skjedde litt på overtid. En del av rommene hadde aldri vært brukt til noe annet enn lager, så fokus på vinduene hadde nok vært fraværende. Man kan vel på mange måter si at dette var en redningsaksjon.


Det var faktisk ikke så lett å holde motivasjonen oppe. Innimellom tok jeg noen velfortjente pauser og så ut av vinduer som da bare hadde innervinduer.

Vi må ha verdens flotteste utsikt - et bølgende kulturlandskap på alle kanter der tre generasjoner før meg hadde arbeidet gjennom hele livet. Og fordi det ikke er noen høye fjell her så er det utrolig lyst.

I løpet av den neste uke tok jeg en snarvei og jeg gjorde flere viktige funn.

1 kommentar :

  1. Åh, vindusmaling. Ikke lett å være effektiv med liten pensel og mange krinkler og kroker...

    SvarSlett