Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 1. august 2015

1.august 2005

Det var med stor grad av alvor og masse spenning vi kjørte inn på gården mandag 1.august 2005. Vi var ikke formelle eiere riktig enda, men vi hadde gjort avtale om å starte oppryddingen. Etter tidligere besøk hadde vi lagt en plan og vi hadde tegnet ombyggingene både i hovedbygningen, og i bryggerhuset der vi skulle starte. Tre blanke ferieuker lå foran oss, og vi hadde ambisjoner om å bruke dem godt.

Prosjektplanen tilsa innflytting midt i november 2006, men vi skulle oppdage at det kom til å bli travelt.

Jeg gjorde notater hver dag og jeg tok masse bilder, men jeg skulle ønske at jeg både hadde skrevet mer og tatt flere bilder. Så det er mitt første råd: dokumenter alt som skjer. Plutselig er det noe som ble gjort eller avtalt man gjerne skulle hatt nedskrevet.

Først på lista var riving av den gamle kjøkkeninnredningen og veggen mellom kjøkkenet og entreen..Under det ødelagte gulvbelegget var det tregulv, men under oppvaskbenken var hele gulvet råttent.

Mens mannen holdt til i 1.etasje tok jeg for meg av 2.etasje. Der hadde det nok ikke vært ryddet eller gjort rent de siste 30 årene.


Jeg ante jo ikke hva som lå på gulvet eller var i alle kassene og jeg tok ikke sjansen på at noe viktig skulle forsvinne så jeg sjekket alt. Derfor var det ikke gjort på en dag på tømme gulvet.


Og det faktisk nettopp her vi gjorde noen viktige funn av historisk interesse.Vi åpnet også døra til vedskjulet, men hadde nok litt problemer med å forestille oss at dette skulle bli et soverom etterhvert med ny dør gjennom tømmerveggen inn i spisestua.
 Hvis du vil vite hva vi fant under oppryddingen i bryggerhuset så må du følge med lørdag om en uke.


8 kommentarer :

 1. Å, så spennende, liker sånne innlegg. (",) Jeg har også erfaring med at man skal gå nøye gjennom alt før man kaster. Og er man i tvil, så bør man heller vente litt. Dette ser ut som litt av en jobb!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var faktisk en del spennende som skjedde, så jeg håper du følger med.

   Slett
 2. Så moro! Vi også flytta i 2005, 9. juli, men det var inn i et helt nytt hus hvor vi hadde lagt ned en ganske stor egeninnsats. Jeg føler fortsatt at vi bor i nytt hus, jeg vet ikke helt hvor lenge det kan kalles for det, men vi har allerede pusset opp to soverom. :-)

  Moro med bilder og notater som dokumenterer det man har gjort. Jeg tok også en del bilder, men selvsagt altfor få,og ingenting ble skrevet ned.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi flyttet heldigvis ikke ikke inn før i begynnelsen av desember året etter. Ombyggingen av hovedbygningen hadde vært umulig å gjøre mens vi bodde der.

   Slett
 3. Spennende Åshild... ser frem til fortsettelse neste lørdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en fryd å se gjennom 10 år gamle bilder og notater. Håper jeg klarer å holde tråden i 16 måneder.

   Slett
 4. Ingen tvil om at dette har vært et enormt prosjekt, dere er jammen tøffe som startet på jobben.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå innser jeg at vi var veldig tøffe, og er faktisk litt imponert selv.

   Slett