Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 22. juni 2015

Havemennesker
Det var en flott hagedag i går, måtte det bli mange slike dager fremover.

Etter aktive dager i hagen er det vanligvis lite bilder.
Men min flott oppstammede rododendron (Rhododendron Ponticum Variegata) blomstrer faktisk enda. (Foran er den nesten avblomstrede Rododendron yak. Morgenrot.
Jeg fikk den på stamme i gave i 2013 og trodde faktisk ikke at den skulle overleve den kalde 13/14 vinteren. Det gjorde den og med enda et år vekst er den nå blitt kjempeflott.

Det viktigste i dag er TV-programmet Havemennesker. Det er TV2 ØstJylland  som har fulgt flere hager gjennom anleggelsen. Felles for alle hagene er bruk av hagearkitekt, og jeg ser at løsningene som er valgt er basert på høy kompetanse. Spennende er det jo om den ene hagen blir klar til bryllupsmottakelse i august.
Ny episode kommer i kveld kl 19.50, men fordi dette er nett-TV kan den sees når som helst. Det er veldig lurt å se første episode først.

Skrevet 4.juli: Etter to episoder ble det plutselig stopp, men da jeg kontaktet TV Øst-Jylland fikk jeg beskjed om at serien starter opp igjen mandag 10.august og sendes hver mandag kl 19.55.1 kommentar :

  1. Så flott den oppstammede rhododendronen var, det har jeg ikke sett før. Der fikk jeg en idé :)
    Hos oss blomstrer flere rhododendron fremdeles, alt er mye senere i år. Deilig endelig å kunne være litt ute og nyte hagen :)

    SvarSlett