Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 19. april 2015

Vårtegn: Magnoliablomster

Planen var at denne våren skulle bare flyte jevnt uten særlig mye vind, sol og det skulle være god tid til en systematisk opprydding i hagen. I fjor startet jeg i kjøkkenhagen og det tok sånn tid at det var langt inn i juni før jeg hadde kommet rundt hele hagen. I år hadde jeg ingen sånne store prosjekter og skulle kunne ta meg god tid . Men så satte jeg igang en helt nødvendig innvendig maling av bryggerhuset. Da ville vi få noen ekstra gjesterom vi har bruk for senere i år. Jeg hadde nok litt optimistisk beregnet tiden en slik malejobb ville ta, for plutselig sprakk hele tidsplanen.

Jeg burde jo heller ikke være overrasket over at vinden her setter litt føringer for hva som kan gjøres ute, og for ikke å snakke om når det kan vaskes vinduer. Men nå begynner det faktisk å hjelpe. 

De travle tidene har gjort at dette er vårtegn uke 16. 
Vårt lille Magnoliatre har faktisk så mange blomster som det er plass til. Og her er det grønnere. Alperipshekken har kommer seg veldig etter jeg jeg klipte den helt ned i fjor. Storkenebbene står flott i store tuer, og alle de andre staudene har flotte spirer. Bare i løpet av et par dager vokste Riddersporene over 5 cm. Jeg har ikke klipt noe i rosene enda, men nå er bjørka i ferd med å spire så neste uke har jeg tid til en liten roserunde.

2 kommentarer :

  1. Så herlig! Det er med andre ord vår for alvor hos dere nå. Jeg gleder meg til riddersporene her begynner å vokse. Foreløpig er de ikke å se over molda. (",)

    SvarSlett
  2. Nydelig magnoliablomstring! Vårens vakreste eventyr!

    SvarSlett