Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 23. februar 2015

Nye malingsbokser

Vi har åpnet mange malingsbokser her på gården. De aller fleste i 2006 og 2007, men det har vært noen alle årene siden også. Nå var det klart for et nytt strøk på tak og vegger i bryggerhuset. Jeg gjorde  det enkelt og valgte samme farge på veggene som i 2006, perlegrå. Mens tak og lister nå skal nå bli helhvite, det betyr at de fabrikkmalte vinduene også må få et strøk. Denne gangen har vi for så vidt ingen frist, og det er deilig. Jeg sverger fortsatt til oljemaling og bruker halvblank både på vegger, tak og lister.

Egentlig er jeg stolt av hva vi gjorde i dette huset (altså det gamle bryggerhuset på gården) i 2005-2006. Bakerovnen ble uheldigvis fjernet på slutten av 1940-tallet, og det ble innredet en leilighet, men det var mange år siden det hadde bodd noen der da vi startet.
Vi forlenget kjøkkenet ved å legge til en liten gang.


Vi tettet igjen døra til gangen i enden av det som skulle bli spisestue, og laget ny døråpning gjennom den gamle ytterveggen og ut til det som ble soverom. Der hadde det vært vedskjul før. Vi fjernet den grønne døra også, der er det nå bare en åpning mellom kjøkken og spisestue.
    

I stua har vi beholdt det gamle panelet i taket, veggene er isolert og fikk ny panel. Vi la varmekabler i alle gulvene i 1.etasje og laminat.


I vedskjulet ble det nytt soverom-

  

Og bad. Etterbildene er tatt av de samme veggene som på førbildene

7 kommentarer :

 1. Hei
  Så flinke dere har vært. Det er mye arbeid når man pusser opp.
  Ha en fin dag.

  Vivi

  SvarSlett
 2. Dere har virkelig jobba! Jeg er ikke spesielt glad i Oppussing, og vi levde lenge med huset som det var da vi kjøpte det. Fordelen er atvi viste hvordan vi ville ha det da vi starta. Nå håper jeg det er lenge til malingsspanna må fram... Lykke til med maling!

  SvarSlett
  Svar
  1. Her var det som du så helt ubeboelig uten oppussing, det var det i hovedhuset også. Vi kunne bli boende i det gamle huset vårt mens vi bygde om og pusset opp her på gården. Det gjorde alt mye enklere.

   Slett
 3. Artig med forandringer, og maling gjør virkelig susen=) Vibeke

  SvarSlett
 4. En hel jobb! Artig å se før- og etter-bildene, det er sånt som inspirerer. Hva bruker dere bryggerhuset til i dag?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi kjøpte gården med borett, så huset har vært opptatt til nå. Foreløpig er det ikke noen hast med å bestemme hva vi skal bruke det til, men etter hvert hadde det vært greit med en leieinntekt. Utfordringen er at husene ligger så tett.

   Slett
 5. Ser kjempefint ut bryggehuset dokkers :)
  Dere er så flinke til og ha alt på stell :)
  Takk for kommetar på bloggen min, det syns æ var koselig :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett