Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 5. november 2014

Mel og sånt

Det er to store melprodusenter i Norge. Norgesmøllene som selger sitt mel under varemerket Møllerens og Ceralia med varemerket Regal.

Norgesmøllene har helt sikkert brukt både mye tid og penger på å utvikle en helt ny innpakning: mel i boks. Prisen for 1 kg mel har blitt nesten doblet. Fordi hylleplassen i butikken er begrenset vil ikke det bli et valg for oss om vi foretrekker mel i pose eller ønsker å betale nesten 10 kroner for engangsboksen. Slik jeg har forstått det er det alt mel i en kilos pakninger dette gjelder Hvetemel i 2 kg poser vil fortsatt selges i papirpose.


De har fått entydige negative kommentarer på sin Facebookside, men insiterer på at pakningen er mer forbrukervennlig enn papirposen.

Heldigvis har ikke konkurrenten fått den samme ideen. Det betyr at mine melinnkjøp heretter legges til Coop eller ICA som har mel fra Regal i hyllene.

Oppdatering: RIMI har også Regal mel.

6 kommentarer :

 1. Åhh , var det sånn det var. Jeg så en slik boks på reklamen og trodde de hadde begynt å selge koselige gjenbruksbokser. Tullet at det blir dyrere. Men jeg betaler nesten 1200,- for 25 kg. med glutenfritt mel. Det er dyrt det.
  Fint at du tok opp dette.

  ha en fin kveld!

  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 2. Jeg trodde helt ærlig at verden var blitt såpass miljøbevisst at det var slutt på sånt tull, men der tok man feil! Vel, forbrukermakt er det eneste språket de forstår, så da blir det mel på Coop og ICA på meg også heretter!

  SvarSlett
 3. Syns det hørtes genialt ut da jeg først hørte om det,
  men det er jo fryktelig dumt at det ikke er en valgmulighet.
  Er greit med en slik boks, og så kan en kjøpe papirposer
  å helle oppi fra. Kan og være greit nok for de som ikke bruker mye mel.
  Men å kjøpe grovt mel som er så pass mye dyrere for å få en pappboks
  med, det gjør ikke jeg heller.
  Vi for heller boikotte dette så kommer de nok igjen med vanlige papirposer.

  SvarSlett
 4. Dette har jeg ikke fått med meg, men virker utrolig idiotisk om ikke begge varianter tilbys.

  SvarSlett
 5. Ja, er ikke dette galskap så vet ikke jeg. Forferdelig mye unødvendig embalasje i butikkene og dette gjør det virkelig ikke bedre :-(

  SvarSlett
 6. Huff, for et påfunn. Det har heldigvis ikke kommet til min nærbutikk - en Coop. :)

  SvarSlett