Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 21. september 2014

Årets epler

I fjor plukket vi fantastiske 90 kg epler fra et tre i løpet av noen få søndagstimer. Det hang sikkert 40 kg igjen  i treet - for høyt til at vi klarte å plukke. I år brukte vi like mange timer,  og årets totale avling på 4 trær er 20 kg. Sånn som vi hadde gledet oss til mange liter med eplemost.


Fra litt avstand så det lovende ut, men mange av eplene hang råtne på treet. Andre hadde skader av fugler som har spist på dem.

Det er ofte slik med epletrær - at det bærer enormt annen hvert år. Vi får være fornøyd med det vi fikk, og krysse fingrene for at det blir mer neste år.

Det er bra at vi vet om et sted vi kan kjøpe deilig most.

6 kommentarer :

 1. Så heldig du er som har så mange store epletrær, ø kjøpte mitt iår og fikk et fatteslig eple på det ene trøethehe :p men det må æ høste inn idag , for nu ligg nysneen langt nedover fjellet her hos mæ, ser i Tromsø er det kommet 9cm med snø, men det er 30 mil unna oss nordover ;)

  Synd du fikk ødelagt så masse epler i år.

  Ha ei fin ny uke.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var et eple på Gravenstein vi plantet for 4 år siden, så det tar noen år før det blir 90 kg.

   Slett
 2. Så synd at det ikke blei flere epler, men om det er annethvert år som er mønsteret så har dere jo noe å glede dere til i 2015. (",)

  SvarSlett
 3. Vi har mer jevn produksjon etter at vi begynte å ta bort endel kart. Men så har vi bare et par små trær også da:) men vi har hatt problem med råte på eplene vi og. Det er så kjedelig når de fortsetter å henge også sprer det seg. Uansett, epler er herlig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lest om det, men trærne er enorme. Vi får ikke høstet de som er i toppen - langt mindre tynnet.

   Slett