Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 10. august 2014

Rengjøringstips

Det er tvilsomt at noen andre har så mye kalk i vannet som oss. Det har ingen betydning for smaken, men det legger seg i kjeler, i dusjen og i vannkokeren. Fram til nå så har vi faktisk byttet vannkoker hvert år.

 Men ikke nå lengre.

Jeg har funnet et fantastisk rensemiddel på Clas Ohlson.

Jeg legger en rensetablett i vannkokeren og fyller halvfull med vann. Neste gang må jeg huske å sette vannkokeren på oppvaskbenken eventuelt på en rist over oppvaskkummen - for det koker over.Da ble det slik. Resten løsner ved å bruke oppvaskbørsten. Det står på pakningen at det
skal kokes opp vann og helle ut et par ganger -  jeg gjør det nok 3-4.

Helt ren og mye mer delikat.


3 kommentarer :

 1. Takk for tipset.
  Har en gammel vannkoker som fungerer bra,
  men som kunne trenge en rens.
  ha ei herlig august uke :)

  SvarSlett
 2. Hei, så effektivt dette var! Flott du deler. Ja, førua er lokal forkortelse for føderåd, hadde aldri hørt det før jeg kom hit:) mvh Marianne

  SvarSlett
 3. Å, ja, den vannkokeren blir fort glemt! Fikk en designvannkoker til bursdagen i sommer, så den må jeg ta godt vare på!
  Takk for godt tips!

  SvarSlett