Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 22. desember 2013

22.desember: Bittelille julaften

Den siste søndagen før jul kalles skittensøndag. Den ble brukt til julerengjøringen.  Jeg skal stryke klær og rydde vaskerommet. Uansett hvor bra det var der i begynnelsen av måneden så er det der alt rot samles under ryddingen og vaskingen alle andre steder. Dagen har vært roligere enn de siste, og det har vært deilig. Det har vært nesten 15000 skritt/dag på skrittelleren (to av dagene kun inni huset). Det aller viktigste på lista for i dag er å ta opp ribba fra fryseren og pakke inn de siste julegavene.

Været ute har ikke blitt noe mer julete, så julestemningen må vi skape inne.

Jeg er nok litt sær når det gjelder juleblomster, og det har nok sammenheng med at det er så få steder her som kler rødt. Så når denne kom på døra i hvitt og med litt burgunder i orkideene må noen ha gjort grundig research.2 kommentarer :

  1. God jul til deg og dine:-)

    I år har jeg imponert med medbragte smultringer i fetslig lag - tusen takk for en hyggelig søndag!

    SvarSlett
  2. Ja, det er virkelig stilrent med hvite juleblomster. Rødt kan fort bli for påtrengende. Nydelig med diskret lilla i orkidéen.

    SvarSlett