Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 7. oktober 2013

Bakeboller og slikkepotter

Det står en høy stabel av bakeboller i skapet her. Det trengs virkelig også de gangene det er storproduksjon her. De fleste bollene, ja alle bortsett fra en, er i rustfritt stål.

Jeg liker virkelig stålbollene - de står for en støyt.

Dessuten smelter jeg margarin og varmer deigvæsken til gjærdeig i en stålbolle direkte på kokeplata. Da sparer jeg oppvask av en kjele. Fordi alle disse bollene har svært tynn bunn så bruker jeg svak varme.
Den jeg liker aller best er denne Hackman-bollen i rustfritt stål, som jeg nok har hatt i over 20 år. Heldigvis produseres den fortsatt. Jeg har funnet mange utsalgssteder i Sverige, men jeg er ikke helt sikker på om de selges i Norge. Muligens selges de under varemerket Ittala.


Det er stor forskjell på bruksegenskapene til slikkepotter. Jeg synes at an slikkepott må være så myk at den virkelig får skrapt godt ut av bollen eller kjelen.  En slikkepott brukes til rører som vaffelrøre eller kakerøre. Men til gjærdeiger er det mye bedre å bruke deigskrape. 

  

4 kommentarer :

 1. Så koselig innlegg om baking! Moro å se de gode redskapene og bollene dine.

  SvarSlett
 2. Gode deigskraper og slikkepotter er viktige bakeredskap.
  Ha en god dag :)

  SvarSlett
 3. Hei! Kan jeg spørre deg hvilken av deigskrapene du liker best?

  SvarSlett
  Svar
  1. Den til høyre hører til matlagingsmaskinen (Ankarsrum) og passer perfekt til den bollen. Den neste er for stor og firkantet. Den tredje fra høyre er den beste. Det står patisse på den. Den helt til venstre er for stiv.

   Min erfaring er også at det er begrenset levetid på sånt, særlig på slikkepotter. Plastikk blir sprø etterhvert og latex blir klebrig.

   Slett