Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 7. februar 2013

Slik ble stua


Det rommet vi bruker aller mest er nok kjøkkenet. Der spiser vi alle måltider hvis vi ikke er mer enn sju. Der står gjerne gjester med et glass bobler før vi setter oss til bords på kjøkkenet eller i spisestua. 
Men det finnes en stue med sofa og TV i huset. Dette var også stue da jeg var barn. Jeg har fortsatt  arr over øyet etter et hardt møte med en annen femåring i døråpningen inn til soverommet som lå vegg i vegg. 

Da vi kjøpte gården var veggene som på begynnelsen av 1950-tallet, -bare mørkere. Gulvet hadde fått et teppe, typisk for slutten av 1970 tallet og kombibrenneren var fra begynnelsen av 1980-tallet.

Dette var absolutt et av de enkleste rommene å gjøre noe med. Her skulle det iallefall males, og skifte det elektriske, å bytte listene, sette inn ny dørkarm og gammel dør, slipe og olje gulvet.

Alle veggene ble vasket med kraftig samiakkvann og skylt med rent vann. Store mikrofiberkluter gjør arbeidet enklere.


Godt igang med grunningen


Kombipeisen ble demontert og fjernet. Til tross for at dagtanken med parafin var tømt så luftet det over huset lenge.Gulvet er oljet og slipt, og skal nå dekkes av papp.Jeg fikk litt sjokkarta kommentarer da malingsspanna ble åpna: Så mørk??!!

Men det ble veldig bra. Med helhvitt tak og lister,  lyst gulv og tre vinduer på den lyseste siden av huset så kan gjerne veggene synge litt.

 Ny dørkarm på plass.Og slik ble det.5 kommentarer :

 1. Du har det så utrulig koselig i huset ditt, Åshild.
  Fine bilder, de mørke veggene passet veldig godt inn til stua di, selv om æ elsker lyse vegger overalt, var det fint hos deg :)

  Hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Så fint at ikke alle rommene er like arbeidskrevende. Håper du unngikk flere arr under arbeidet. (",)

  Jeg synes ikke fargen ser så mørk ut når den kommer inn i sammenhengen. Det må være lov å være litt "vill og gal" = ikke male alt hvitt i disse dager.

  SvarSlett
 3. oioioi! for en forvandling!
  Kjempegøy å se Åshild, dere er så flinke :)

  God helg!

  SvarSlett
 4. Du for en jobb dere har hatt. Men med så flott resultat er det verdt strevet. Dere er flinike!

  God helg til deg og dine.

  SvarSlett