Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 5. januar 2013

Hva med 2013?Ja, hva med 2013. Bustenellik har oppfordret oss til å gjøre som henne - å lage en slags kladd for det nye året. Kanskje noe milepæler, noen drømmer eller noen helt konkrete planer.
1. Jeg vil ha sol og varme nå, men har pakket jobbkalenderen så tett fremover at det kan bli vanskelig. Heldigvis blinker en tur til Roma i begynnelsen av mars. Reisefølge er brudeparet. Veldig hyggelig bryllupsgave for oss å gi.

2. Jeg skal rydde i dokumenter og bilder som ble tørket etter alt vannet i august og som ligger på låven og venter på sortering. Jeg skal sette inn i permer eller legge i nye kasser. Nå er kjelleren blitt så tørr at den egner seg til oppbevaring igjen.

3. Jeg skal bestille papirbilder fra 2012 mens det fortsatt er tilbud.  Det spiller ingen rolle om alle bildene jeg bestilte ifjor ikke er blitt satt i album enda.

4. Jeg må også sette igang planleggingen av alt som skal skje på låven i sommer. Her er det snakk om mange gjester, men ikke alle på en gang.

5. Jeg skal kjøpe nytt kjøkkenbestikk (en prosess som startet i 2009). Hvorfor det tar så lang tid? Jeg vil egentlig ha noe som jeg tror ikke finnes.

6. Jeg skal ha et flott hageår! Hvis våren blir som i fjor kan jeg kanskje starte i hagen i slutten av mars. Her er det ikke frøsåing som så mange andre hagefolk har begynt med for lengst. Jeg kjenner min begrensing.

7. Det aller beste som skal skje i år er at jeg skal bli mormor. Det blir mye kos, og jeg vet at foto-og filmkamera kommer til å få kjørt seg. Også har jeg allerede lovt bort noen nattevakter

8. Jeg kan tenke meg å invitere til et nytt bloggtreff, kanskje utpå høsten?

9. Jeg skal friske opp skoletysken med et besøk i en flott by.

10. Jeg skal invitere enda flere inn på kjøkkenet for å bake før neste jul. Ja, ellers i året også om noen ønsker det.

11. Jeg har bestemt meg for å ta etablererpøven for serveringsvirksomhet. Læreboka har ligget her på vent lenge, men når jeg først har skrevet det her må jeg liksom følge opp. Den betyr at jeg kan søke om Mattilsynsgodkjenning av kjøkkenet her.

Det ble nesten sjokkerende konkret. Tror året kommer til å gå raskere enn noen andre år før.


11 kommentarer :

 1. Ja, dette var lurt! Å sette opp konkrete punkter med önsker, planer eller mål. Kanskje blir det lettere å få gjort/oppfylt i allefall noe av det, når man har det så tydelig formulert.

  Å så kjekt å bli mormor. Vet ikke om du har noen barnebarn fra för. Hvis ikke, er det jo ekstra stas, men uansett er det fantastisk med nye små liv i familien.
  Punkt 11 var jo også veldig spennende! Låter som om du har store planer på gang?

  Önsker deg og dine et riktig godt nytt år!

  SvarSlett
 2. Det var mange fine planer for 2013! Fin søndag til deg!

  SvarSlett
 3. Ja det var litt av ei liste.
  Mange koselige ting å ta fatt på-
  Ønsker deg lykke til.
  Ha en herlig dag :)

  SvarSlett
 4. Først må æ gratulere dæ for at du skal bli mormor , det er fantastisk og være det ;D
  Det var litt av ei liste du hadde laget dæ, ser du får et spennende år .
  Ha en fin søndag,

  Lisbeth ;D

  SvarSlett
 5. Så artig å lage en liste over hyggelige ting å gjøre=) Det synes jeg var en super idé. Så hyggelig å høre at du skal bli mormor. Det blir helt sikkert kjempestas. Roma har jeg aldri vært, men det står helt klart på lista over steder jeg vil besøke=) Håper vi får se bilder fra Roma-turen=) Fin ny uke til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Fint, da vet vi også litt om hva vi kan se fram til på bloggen. (",)

  SvarSlett
 7. Barnebarn blir vel årets høydepunkt:)
  Supert hvis du inviterer inn til bloggtreff igjen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Holder gjerne hus og lager mat, men trenger en kreativ bloggtreffleder.

   Slett
 8. Mange spennande planar!
  Punkt 8 hadde vore kjekt... ;-)

  SvarSlett
 9. Så masse du har på planen. Dette blir nok et spennende år :) Og så moro med familie og mormor-rolle da :) Det blir nok kos :)Og som deg håper jeg våren blir snill sik at hagen kan gro go kose seg, men den helt regnfulle sommeren krysser jeg fingrene for at vi slipper i år :)

  SvarSlett