Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 1. januar 2013

Det nye året

Jeg har allerede skrevet 2013 en gang i dag.

Jeg har ingen direkte forsetter, men noen ønsker og mange planer for det nye året. Det første jeg må gjøre er å få stilt kamera tilbake til normalbildetaking etter at jeg igår faktisk klarte å ta et fyrverkeribilde.Jeg er ingen ekspert, men relativt fornøyd. Eksponeringstiden var 11 sekunder. Jeg brukte stativ og holdt utløserknappen nede. For å kunne bestemme eksponeringstiden selv må innstillingsrattet være på M og blenderåpningen stilles på BULB. På mitt kamera (Canon EOS 1000D) er det et lite "ratt" som ligger i nærheten av utløserknappen. Jeg vred det  så langt til venstre som mulig. ISO var på 100 og jeg hadde stilt inn på automatisk hvitbalanse. De to siste var anbefalt i bruksanvisningen til kamera.

9 kommentarer :

 1. Så fint bildedu fikk tatt.

  Ha et riktig godt bloggår i 2013

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Godt nytt år, og takk for litt mer kunnskap om fotogrfering av bevegelige i mørket som krever mer enn autoinnstilling.

  SvarSlett
 3. Rålekkert bilde! Godt nytt år og jeg gleder meg til å følge med deg og dine gjøremål i 2013 også. :))

  SvarSlett
 4. Kjempefint rakettbilde!
  Riktig godt og spennende nyttår til deg.
  Klem Beate

  SvarSlett
 5. Aha, her har jeg noe å lære, vi har nemlig just arva/kjøpt min svigersøsters nærmest ubrukte Canon EOS 1000D. (",)
  Riktig godt nyttår til deg og dine. Jeg ser fram til å følge deg i 2013, og takker deg for mange hyggelige kommentarer i 2012.

  SvarSlett
 6. Det ble jo et flott fyrverkeribilde! De fleste som tar sånne bilder, ender opp med bilder av uskarpt lys, men dette ble flott! Burde nok skaffa meg stativ. Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år!

  SvarSlett
 7. Godt nytt år!
  Flinke deg..dette er da kjempeflott!..noe jeg ikke har prøvd meg på ennå..men her ga du oppskriften så da skal jeg prøve neste år:))

  SvarSlett
 8. Så utrolig stilig bilde!

  Ønsker deg et riktig godt nytt år!

  SvarSlett