Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 19. desember 2012

19.desember - Juletrefottips

Juletrærne er blitt mye kraftigere. Så kraftige at de ikke passe i den gamle typen juletreføttene. Det har nok mer med at vi oftere velger edelgran som juletre enn at vanlig gran har fått så mye tykkere stamme.

Å spikke spiss av stammen, som vi har gjort noen år, er ikke lurt. Da tørker en stor overflate ut og resten av stammen suger vann veldig dårlig. Ja vann, så stor som stammen har vært er det nesten ikke plass til noe vann.

Vi har etterhvert et bredt utvalg med juletreføtter. De synliggjør også hvordan juletrærne våre har blitt større med årene.Det har sittet langt inne å bytte fra søte og flotte juletreføtter i støpejern eller smijern til plast. Men det har vi gjort i år.


  
Til og med denne er for liten.                                                         Årets nye, som heldigvis blir skjult av de                  
                                                                                                          lavthengende grenene

4 kommentarer :

 1. Vi har ein slik i smijern. Mannen masar kvart år om at vi skal kjøpe ein slik du viser i plast. Men, det sitt langt inne, ja . Har sagt nei i år også...

  SvarSlett
 2. Juletreet vi hentet i går hadde ganske smal stamme,
  Så kanskje jeg kan bruke den i smijern i år ?
  Ha en herlig førjulsdag :)

  SvarSlett
 3. Det er godt det er mye greiner på treet ditt, for jeg er jo enig i at de derre i plast ikke passer så godt inn (i alle fall ikke i eldre hus).

  Jeg har faktisk aldri hatt juletre hjemme hos meg, på de snart 10 julene jeg har bodd der. Årsaken er først og fremst at jeg ikke har vært hjemme så mange dager i jula, og at jeg har ganske lita stue. I år tenkte vi imidlertid å ha ei gran likevel. Den som lever får se...

  SvarSlett
 4. Årets nye, er en av de beste som pt finnes (etter min mening) og veldig lett å bruke, det teller! Plassert på flott brodert teppe laget av eldste datter, det er det jeg ser :-). Gammeldags gran med "langt skjørt", så blir det så bra. :-).
  Tror vi får hvit jul også.
  Kos deg med innspurten!
  Klem fra KW.

  SvarSlett