Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 1. november 2012

Julebladene

Det ble etterhvert en stor bunke blader, inkludert et svensk. Innholdsmessig er bladene ganske like. Det er en blanding av reportasjer fra julehjem i Norge, Sverige og Danmark, julegaveideer, noe å lage og mat.

  

        
Likevel er det rart hvor ulike bladene er. Jeg er overrasket over hvor mange gode ideer som drukner i dårlig layout eller feil fargegjengivelse. Nettopp fordi jeg har sittet og sammenlignet så ser jeg hvor viktig det er, for meg.

Dette er ingen forskningsrapport med nøyaktige kriterier og utregninger, men kun subjektive ytringer basert på: whats in it for me?

Dette var nydelig. Jeg lurer på hvor jeg kan gjøre dette.
(Idemagasinet Julen 2012)Tara har denne flotte reportasjen om pølselaging hos Agnete Haaland.

Dessuten noen flotte bilder av noen fantastiske lys og blomsterdekorasjoner. Det er til og med forklaring til hvordan de kan lages.
Disse søte juletrærne fant jeg i Allers julmagasin (svensk).
60-70 trær skal stå midt på langbordet i spisestua julen 2013.


I Allers julens ideer fant jeg granbarbukken. Jeg har sett en slik for flere år siden og har lyst til å lage. Kanskje tilogmed flere.
Den beste ideen i KK jul var faktisk i en reklame - lag ny fotobok av familien gamle, virkelig gamle, fotoalbum.

I Kamille jul fant jeg mange spesielle ideer til julegaver.

Dette bildet i Familiens juleideer har inspirert med til årets pynting av bordet i spisestua.

Ellers er Families juleideer nærmest det jeg forventer av et blad som dreier seg om jule og blir publisert i oktober. Badet  er fullpakket med ting å lage selv.
Disse puffene var faktisk det eneste som fristet i Alt om julen.I bladet Barnas Jul utgitt av Foreldre og barn er min favoritt den alternative julekalenderen. Her er det forslag til hyggelige aktiviteter med ungene hver dag i desember fram til jul. Så ambisiøst er innholdet at det faktisk foreslås at man kan ha familieaktiviteter kun på søndagene. 
Mitt forslag er at ungene involveres i mange flere av de vanlige juleforberedelsene:
Rydde rommet. Skifte på sengene.
Pusse sølv/messing/kobber.
Dekke bord.
Bake kaker, selvsagt.
Lage mat.
Pynte.

Jeg skal snart revidere "den store juleplanen" som ligger på Jul i bestemorshage.Da skal jeg legge inn forslag til aktiviteter unger kan være med på.

14 kommentarer :

 1. For et kjempefint innslag! Masse tips til hvilke blader som kan være noe å ha. Jeg fikk også lyst til å lage bukken, men holder den seg grønn tro?

  SvarSlett
 2. Ja, har bare kjøpt familins jule blad hittil iår, har ennu gamle jule blader fra tidligere årliggende, kanskje man kan ta frem de og kikke litt :O)
  Koselig innlegg fra dæ, æ elsker jula og glær mæ masse til jul :)

  Hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe så mange, er blitt skuffet før og sniktitter gjerne litt i butikken først. Nå gikk det litt sport i det. Jeg har også store bunker med gamle juleblader.

   Slett
 3. Masse fin inspirasjon i julebladene! Jeg har bare kjøpt et i år - Allers' utgave. Ellers har jeg og en bunke med gamle blader. Gleder meg til jul! =)

  Klem Renate

  SvarSlett
 4. Kjekt å se! Jeg har bare kjøpt Tara sitt magasin til nå. Hvilke andre blader synes du det var verdt å kjøpe?
  -Hilsen Elin-

  SvarSlett
 5. Nyttig gjennomgang. Det er slett ikke alle bladene som er noe særlig, jeg snakker på bakgrunn av mange bomkjøp gjennom årene. Familiens julemagasin er favoritten, selv om jeg aldri leser Familien ellers. Nå har jeg jo fått et godt grunnlag for å handle inn årets bunke. (",)

  SvarSlett
 6. Ja, du hadde samla deg en god bunke. I Familien, er det andre kreative ideer enn strikking der?

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt hekling, litt brodering og litt patchwork.

   Slett
 7. Kjøpte Idemagasinet, men synes ikke det gav den helt store inspirasjonen. Ja, ja, det finnes mye bra ideer og inspirasjon ute i bloggverdenen også.
  Takk for at du tester for oss ;)
  Finfin helg til deg.

  SvarSlett
 8. Takkf or nok et kjempenytting innlegg! Kjøpte KKs juleblad selv nettopp, skuffa. Syns jeg hadde sett alle tingene før, og følte ikke at jeg fant noe jeg kunne bruke der i det hele tatt.
  La forresten du også merke til at det kun var en eneste rød ting i hele bladet? Det var til og med en reklame... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg observerte mye når jeg leste bladene, men jeg bestemte meg for å trekke fram det positive sett fra mitt synspunkt og ikke nevne det negative. Jeg kunne jo skrevet at jeg synes bladene totalt sett var sjokkerende dårlige, og at jeg har måttet lete litt for å finne noe OK i det hele tatt i noen av bladene.

   Slett
 9. Har kjøpt noen av julemagasiner, og likte også den alternative kalenderen til Barnas jul! Ellers synes jeg det er koselig å begynne å tenke litt jul allerede nå, selv om mange mener det er for tidlig (julemarsipan i butikkene i oktober osv). Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er da ikke noe problem å tenke på jul og planlegge. Jeg er i gang. Men pynte og spise gjør jeg ikke før like før julaften.

   Slett