Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 4. februar 2012

Blå favoritt

Utfordringen fra Anne på Moseplassen denne gangen er blå blomster.

Det er ikke så mange blå i hagen vår. Flere av dem vi betrakter som blå hører nok mer hjemme i lillakategorien.
Men her er Praktstorkenebb (Geranium himalayense). Tidlig i mitt hageliv dukket storkenebb opp ved en tilfeldighet. Jeg ante ikke at den lille ynkelige planten fra hagesenterets salgsbord etter et par sesonger ville dekke et stort område og hadde så nydelige hvite blomster. 

Da vi startet helt på nytt her på gården har storkenebb vært et helt bevisst valg. Nå er også utvalget i hagesentrene blitt mye større. Praktstorkenebb er vel blant de vanligste av dem, men ikke mindre vakker av den grunn.


7 kommentarer :

 1. Kjempe fint bilde! Ønsker deg masse lykke til!
  Ha en fin lørdag.

  SvarSlett
 2. Den er bare fin,har ei stor tueav den i hagen :)
  Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 3. Storkenebb er så nydelig, jeg er en samler. Det er stauden som har alt, unntatt gule og røde blomster. Masse lykke til :)

  SvarSlett
 4. hehe, ja noen av de er flinke på å formere seg selv, og det er jo fint, de blir utrolig vakre i store grupper :)

  SvarSlett
 5. Dejligt billed af en rigtig fin blomst. Du har helt ret det er dejligt at udvalget af storkenæb nu er så meget større.

  SvarSlett
 6. Vakker din blå kandidat...en flott hageblomst syns jeg:)
  Gøy du likte min Mahonia...den tar for seg av plass når den trives...som du sier:)...den minner meg også om mimosa...som er noe annet jeg er svak for:)
  God søndag:))

  SvarSlett
 7. Hei Bestemor,,,
  Takk for så fin kommentar fra deg , men du har jo et så nydelig bilde selv.
  Blomster bilder får vi hagegale ikke nok av,,spesielt nå vinterstid.

  Ha en super søndag og klem fra Marit.

  SvarSlett