Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 9. desember 2011

Adventskalender 9.desember

Det tar ikke bare tid å handle inn, men også å rydde alt på plass. Noe skal pakkes inn, men inn i huset i går kveld hadde jeg også gardiner og kakerister. I flere år har jeg irritert meg over bare å ha to når vi baker sirupssnipper. Endelig er det ordnet.

I 1993 gikk Skomakergata igjen.  Og om ikke handlingen engasjerte mine unger like mye, så synes vi at det fortsatt var en veldig hyggelig del av førjulstiden. Ikke minst er sangene fine. I dag har jeg valgt: Vi tenner våre lykter.

På programmet i dag står rengjøring. Her i huset blir det ikke så mye tid til det når kveldene går med til baking, og jeg kommer på etterskudd. Jeg forstår ikke hvordan jeg fikk til dette med små unger. Bakingen fortsetter denne helgen, så jeg skal lage deig til Sirupssnipper/Pepperkaker.

Dagens middagsforslag er: Kapteinens fylte torsk

4 kommentarer :

 1. Hei på deg;) Må si jeg imponeres hver dag:O)
  Du spurte om min tidlige jul..vi er begge vant til at jula startet lille julaften, og slik var det mens ungene var små her også...men jeg liker adventstida bedre enn jula. Jeg har aldri stresset med vasking, så nå starter jeg "jula" 1.des, for jeg er lutlei hele greia i slutten av mellomjula uansett når jeg pynter tre...men synes det er koselig før jul. Synes også julbaksten smaker best før jul:O)
  Kos deg!!

  SvarSlett
 2. Så flink du er, jeg er bare SÅ imponert=) Høres ut som du lager veldig koselig jul for deg og familien din=) Håper du husker på å slappe av og ta det litt med ro også=) Ha ei fin helg. Vibeke

  SvarSlett
 3. Effektiv, är ordet som kommer mig i tankarna, vad du får mycket gjort! Inte slit dig helt ut bara. Men det är väl lite mysigt också kan jag tro, att hålla på med alla julförberedelser :)

  SvarSlett