Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 11. oktober 2011

Høst

Når jeg helt automatisk tenner levende lys på kjøkkenet før middag og jeg helt naturlig har valgt lys i disse fargene - så er det virkelig høst.
Jeg må innse at det blir kaldere og mørkere for hver dag som går. Været er forsatt lunefullt. Solskinn kombineres med masse vind.

Det er fortsatt noe uavslutta utearbeid. Som å ta opp resten av potetene, mer jordskokk og tømme sommerblomstpottene. Og på fredag kommer endelig gravemaskinen.

9 kommentarer :

 1. Det er nå en koselig tid også. Lunt og godt inne, med levende lys og kanskje knitring fra peisen.

  Måtte flire av innlegget under. Det er det værste jeg gjør - sortere strømper! Ofte finner jeg ikke den andre. Og hvor forsvinner de hen???

  Ha en god tirsdagskveld!
  Klem:-)

  SvarSlett
 2. Takk for tips om fargeinnlegget, det var nok publisert ei tid før jeg oppdaga bloggen. (",) Kjekt å ha prinsippene inne før neste rom skal til pers. Ellers er det levende lys på bordet her også - hver årstid sin sjarm!

  SvarSlett
 3. Ja, nå har "mørketiden" virkelig begynt. Men levende lys er også koselig, så vi får hygge oss som best vi kan :)

  SvarSlett
 4. Ja høsten liksom sniker seg på. Plutselig er det sånn "Oj, så mørkt det er om kveldene".

  Jeg er forresten i Helsinki, ikke mer eksotisk enn så. :-)

  SvarSlett
 5. Hei på deg.
  Koselig med masse levende lys!!
  Ser at du, i ditt forrige innlegg, har samme sokke-problem som her i huset ;) Eller kanskje det er mine savnede sokker du har funnet?? (smiler)
  Ønsker deg en riktig god natt, og en fin fin onsdag!

  SvarSlett
 6. Heisann!

  Takk for kommentar inne hos meg:-) Smart å la barna få "sin del " av barnetrygden. Tror det er greit at de lærer seg og disponere penger selv, og å gi de pengene på denne måten er jo lurt!

  Mange sokker på frifot her også, umulig og holde rede på dem;-)

  Har lagret vaffeloppskriften din, noe lik den jeg bruker og slumpe sammen, men skal måle opp og teste din neste gang!

  Klem!

  SvarSlett
 7. Ja, enig med deg i at når høsten kommer, følger høstfargene etter med både ting og tang både ute og inne, det e så koselig med lys på bordene, takk for koselig hilsen hos mæ, ha en fin kveld, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 8. Levende lys her og,å så tidlig mørkt slik at det blir lange kvelder:)
  Spent på om værmeldingen slår til ,for da får vi 2 :O) dager med opphold :)
  Ha det fint.

  SvarSlett