Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 3. august 2011

1000 åpne hager

Ja, jeg har angret!  - At jeg meldte meg på Hageselskapets 1000 åpne hager.

I dag kom arrangørpakken fra Hageselskapet: halssnor med navneskilt, halstørkle, notisbok og en plakat.

Hva var det jeg tenkte på? I februar virket alt så enkelt. For det jeg skulle gjøre var bare:
 • Flytte bringebær og plantekasser til jordbær, urter og jordskokk
 • Bearbeide jorden og så ny plen på flere store områder
 • Flytte alle prestekragene
 • Flytte planter og plante nye i flere av bedene.
 • Holde vedlike alle blomsterbed og hekker
Våren ble slett ikke som den burde ha vært. Etter praktpåsken så kom regnet. Hvis det ikke regnet så blåste det. Jeg rakk ikke å så gress på de nye områdene før det begynte å regne. Regnværet fortsatte inn i juni og juli. Der vi hadde pløyd opp til ny plen/gressbakke ble jorda først gjennomvåt, så steinhard og så kom ugresset. Det var vanskelig nok å rekke og få klipt plenen og luket bedene mellom regnværsdagene.

Vi har en godt plassert ferie i år. De siste dagene har vært flotte og fordi jeg har vært i hagen fra morgen til kveld så er mye av det jeg ikke fikk gjort i vår nå stort sett strøket av lista.

I vår hage er det noen lange blomsterbed som jeg synes er praktfulle, - i juni. Nå er det lite blomster. Jeg har fått de store, bølgende plenene jeg drømte om. Men det er tvilsomt om det vil imponere noen andre. Det er noen veldig gamle epletrær og noen veldig nye. Foreløpig er det ingen modne epler. Så bortsett fra noen roser så vet jeg nesten ikke hva jeg kan vise fram.

Det er ikke sikkert det kommer noen i det hele tatt. Da får jeg putte kringlen i fryseren.

4 kommentarer :

 1. Vil gjerne ønske deg masse lykke til! Jeg bor jo rett i nærheten og hadde garantert kommet, men vi er dessverre på ferie da... Helt sikker på at det blir mye fint å se selv om sesongen ikke har vært den beste.

  SvarSlett
 2. Høres ut som en helt vanlig norsk hage-sesong:) Alle deilige planer legges om våren, så kommer sommeren med VÆR og HVERDAGER, og før man vet ordet av det er det høst igjen. Vårt opp-pløyde stykke er ennå ikke tilsådd, men det er fremdeles et lite håp:)
  Masse lykke til med dagen!
  De som har "fingrene i jorda" vil helt sikkert kose seg.

  SvarSlett
 3. Masse lykke til! Vi er opptatte med loppemarked og fotballcup den helga, men vi kan jo komme og spise kringle en annen dag?

  SvarSlett
 4. Hagelaget har jo utlyst en dag for å vise hager. Ikke prakthager ;)
  Jeg forstår godt at du er litt stressa, men jeg er sikker på at de som kommer sikkert finner noe flott å se :)

  Jeg har nå publisert Frøken Rose. Det ble utfordring, det kjentes best. Tusen takk for at du hjalp meg med ditt innspill.

  Håper du blir med!

  SvarSlett