Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 16. juli 2011

Strålende dag

Dager jeg har drømt om iskald hvitvin som følge til middagen har vært i fåtall denne sommeren. Dessto deiligere  når det skjer. Det har vært en fantastisk dag her hos oss. Om ikke sol fra skyfri himmel, så har det vært mer sol i dag enn på de siste 14 dagene tilsammen. Jeg hadde mange planer for dagen , - og med to ekstra hender kom vi langt.  Ingen bilder ble tatt av innsatsen.

Helt til slutt og nesten litt på overtid reddet jeg de modne bringebærene fra regnværet som er meldt i morgen. Her en bringebærsammenligning.
Fra venstre: Asker (den gamle sorten her på gården), Preussen og Glen Amble.

Jeg rakk også en runde med kamera i hagen. Og med noen dager uten striregn, har Rosa Mundi fått flotte blomster.
Selv om det er meldt regn i morgen- så tror jeg det er umulig, etter en så flott dag.

5 kommentarer :

 1. Rosa mundi er en utrolig vakker rose!

  SvarSlett
 2. Rädda vad som räddas kan! Har du redan hallon, här är det bara kart. Rosa mundi er helt fantastisk. Undrar om jag kan hitta någon, den vill jag också ha :)

  SvarSlett
 3. Mmm, bringebær, jeg får vann i munnen bare ved å se på bildet og tenke på hvor godt de smaker:-)

  SvarSlett
 4. Mmmmmm...bringebær er noe av det beste jeg vet. Mye bedre enn jordbær ;)
  Tusen takk for tipset ang. boka Norske Gardsbruk! Nå har jeg vært på biblioteket og lånt et gammelt og et nyere eksemplar :)

  God søndag!
  Klem fra Fru K

  SvarSlett
 5. Så hyggelig å se at du følger bloggen min, velkommen til meg :) Og du vil nok se meg igjen rett som det er her inne hos deg også. En veldig koselig, inspirerende blogg du har.

  Klem fra Ingrid Andrea

  SvarSlett