Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 9. juli 2011

Markens grøde

Det er helt tydelig at bringebærbuskene våre liker sin nye vokseplass. Bak låven er det faktisk mindre vind enn der de sto før. Og flytting medførte at plantehullene ble fylt med bedre jord.
Dette er bringebær av sorten Preussen. Det blir store og saftige bær. Litt lite søte, men det kommer av for lite sol. Vi har Veten, Glen Amble og Asker også. Veten er en ny sort hos oss så jeg vet ikke hvordan de smaker. Glen Amle gir store, saftige, søte dessertbær. Asker er en gammel sort som jeg fant stiklinger av innimellom ripsbuskene. De beholdt jeg mest av nostalgi. Bærene er gode på smak, men er ganske små så de egner seg best til syltetøy.

For dere som venter på bilder fra bygging av hagestue så må dere smøre dere med tålmodighet. Det er umulig å kjøre gravemaskin, tilogmed den lille typen, og lastebil bak huset nå. Det er altfor vått.

4 kommentarer :

 1. Tusen millioner takk for nok en trivelig kommentar i bloggen min :-) slikt varmer skal du vite!
  Ikke god til å ta bilder jeg vettu, nok bare en amatør på vandring, men så lenge jeg selv har det kjekt, gir jeg meg over av `rett` eller `galt`, og heldigvis for det i grunn.

  Kjekt å væøre på hagevendring hos deg da, brukt masse tid her nå på å oppdatere meg, og det skal sies du er driftig jente. Bryllup og greier, så flott atte, nesten så en selv har lyst til gå til alters igjen, men har hatt min i 25 år jeg også nå og en vet hva men har osv osv

  Venter fortsatt på lange lyse sommerkvelder i Trøndelag, men får da inderlig håpe de kommer etterhvert. Enn så lenge...

  Varm klem herfra til deg.

  SvarSlett
 2. Bringebær er deilig å kunne spise rett fra egen hage. Det er synd at smaken på alle bær blir så surt når det bare regner. Det er kun sola som lager søt smak. Alle jordbær jeg har spist hittil har vært sure. Sånt er surt ;-) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Bringebær er bare nydelig, like godt som jordbær. Min blir ikke så store, kanskje nettopp fordi det blåser for mye der de står..det har jeg ikke tenkt over.
  Ønsker dere en glad og fin søndag. Her blir det en liten tur på Akvarellutstilling, deretter tur med de firbeinte etterfulgt av søndagsmiddag. Deilig deilig med søndager!:)
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 4. Det er nok typen bringebær mer enn voksestedet som avgjør hvor store bær det blir. Mengden bær øker når planten trives; godt voksested, god jord og riktig gjødsel.

  SvarSlett